wtorek, 4 czerwca 2019

Kamień do pizzy. Zalety + najlepszy 2019

Jest to tylko testowy wpis zastępujący standardowy tekst zazwyczaj pisany łaciną. Niniejszy wpis odnoszący się częściowo do gotowania i wyposażenia kuchni, będzie traktował o przygotowywaniu pizzy bezpośrednio na kamieniu. Oczywiście nie omieszkam wtrącić, że pizza przygotowana w ten sposób ma o wiele większe walory smakowane, aniżeli jakakolwiek inna, nie mówiąc już o takiej, która wykonana jest z gotowego spodu.
Niejednokrotnie będąc w restauracji czy pizzerii zachwycamy się tym jak wspaniale smakuje zaserowany nam przysmak. Cześć tajemnicy kryje się w umiejętnościach kucharza, część w wykorzystanym sprzęcie. Niestety nie będę w stanie w tych zaledwie kilku słowach nauczyć Cię jak zostać mistrzem patelni, niemniej jednak mogę udzielić Ci porady jak wykorzystać kamień do pieczenia pizzy, tak aby uzyskać idealnie chrupki spód, a równocześnie niewysuszoną górę pizzy.
Na czym polega tajemnica? Kamień do pizzy wykonany z charakterystycznego materiału jakim jest szamot idealnie roprowadza ciepło. Dzięki temu ciasto zostanie wypieczone w każdym miejscu dokładnie tak samo. Dodatkową zaletą szamotu jest jego zdolność do pochłaniania wilgoci. Podczas przygotowywania pizzy na blasze, wilgoś z ciasta może odparowywać jedynie do góry. W przypadku wykorzystania kamienia jest ona częściowo wchłaniana.

Gdybym miał odpowiedzieć na pytanie który kamień do pieczenia pizzy jest najlepszy, albo wręcz zaoferować czytelnikowi ranking kamieni do pieczenia pizzy 2019 byłoby to niewykonalne. Z chęcią jednak polecę kamień, który jest jedynym z najczęściej wybieranych przez klientów w Polsce. W tej kategorii najlepszym kamienieniem do pieczenia pizzy będzie bezprzecznie kamień marki Kuchenprofi. Znajdziecie go w bardzo atrakcyjnej cenie (info z dnia 4 kwietnia 2019) na stronie


polecam też wpis dotyczący noży kuchennych

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Żywienie koni zimą nie należy do prostych kwestii. Wynika to z wielu niezależnych kwestii. Pierwszą z nich jest niższa temperatura panująca...